Ali se recikliranje odpadnega bakra splača?

odkup bakra

Če obstaja kovina, ki jo je vredno reciklirati, je to baker!

Odpadni baker je ena od surovin, ki jo je mogoče večkrat reciklirati praktično brez izgube kakovosti; tudi po več letih intenzivne uporabe. Prednosti recikliranja bakra so očitne in brez recikliranja ne bi bilo več mogoče pokriti povpraševanja v Nemčiji in EU. Zaradi tega je odpadni baker v zadnjih letih postal iskana surovina, od tega pa nimajo koristi le podjetja za recikliranje: kjer koli nastaja odpadni baker – v gospodinjstvu, gradbeništvu, industriji ali pri obnovitvenih delih – lahko pri nakupu bakra trenutno dobite najboljše cene! Bakreni kabli z visoko vsebnostjo bakra (izračunano kot odstotek skupne teže, tj. do obstoječe izolacije) so novembra 2021 stali do več kot 5 EUR na tono; najboljša kakovost t. i. “Milberry” (to so gole bakrene žice brez izolacije in dodatkov) celo več kot 7 EUR. Celo za običajne odpadne bakrene predmete, kot so cevi ali žlebovi (bakreni “Raff”), so trenutne odkupne cene precej višje od 6 EUR.

Prodaja starega bakra je zato postala pomemben dejavnik v industriji za zmanjšanje lastnih stroškov, saj lahko prodaja odpadnega bakra pokrije vsaj del stroškov za potreben nakup “novega” bakra. Toda tudi za podjetja za recikliranje, ki razvrščajo različne vrste bakra in skrbijo za predelavo, se nakup bakra kljub visokim odkupnim cenam izplača – omogoča ga ogromno povpraševanje na trgu.

Odkup bakra

Recikliranje bakra je koristno za okolje – in dobro poslovanje!

Brez nakupa in prodaje odpadnega bakra ne bi bilo več mogoče pokriti povpraševanja v industriji – recikliranje bakra je torej nujno s povsem ekonomskega vidika. Poleg tega je okolje pri predelavi odpadnega bakra bistveno manj obremenjeno – in seveda je trgovanje z odpadnim bakrom postalo donosen posel, tako za prodajalce kot za kupce!

Če imate kakršno koli vprašanje o odkupu bakra (in seveda tudi drugih kovinah), nam preprosto pišite ali nas pokličite.

Zbirni center: Selo pri Ihanu 27, Domžale

Tel.: +386 40 684 500

Mail: info@odkupkablov.si

Odkupkablov.si