ODKUP
BAKRA

ODKUP BAKRA

Cena bakra je odvisna tudi od njegove kvalitete

Če se vam doma, torej v gospodinjstvu ali domači delavnici, morda pa celo v vašo proizvodnji nabirajo bakreni odpadki, ste prišli na pravo stran. Mi namreč vaše bakrene odpadke z veseljem odkupimo in s tem poskrbimo za njihovo reciklažo, vi pa se s tem znebite odpadkov in hkrati tudi nekaj zaslužite. Se sliši neverjetno? Niti ne! Pri odkupu bakra smo tako suvereni in strokovni, da vam zagotavljamo najboljšo ceno, hkrati pa vam pomagamo, da se učinkovito znebite najrazličnejših odpadnih surovin. Odkup bakra poteka hitro, pri čemer za vse poskrbimo mi.

Če vas zanimajo podrobnosti odkupa bakra, ste se najbrž vprašali tudi, kakšna je cena bakra. Res je, ta niha tudi zaradi trenutnih razmer na trgu, je pa odvisna tudi od nekaterih drugih dejavnikov, na katere lahko v bistvu vplivate tudi sami. Še preden vam pojasnimo, kako, pa naj vam svetujemo, da se ne zapletate z nepoštenimi preprodajalci, ki jim odkup bakra pomeni le lahek zaslužek. Mi pri odkupu kovin sledimo svoji viziji, saj s tem poskrbimo, da na videz neuporabna kovina zaživi povsem na novo. Zelo dobro je namreč vedeti, da lahko mnoge kovine uporabljamo znova in znova, s tem pa sam material sploh ne izgublja na svoji kakovosti.

odkup bakra

Dejali smo, da je cena bakra nekaj, kar je odvisno tudi od same kakovosti bakra. Res je, baker poznamo v več različicah, pri čemer lahko naštejemo baker prve, druge in tretje klase, pa znameniti baker millberry in še kaj.

Baker millberry je tisti, ki je sijoče zlato-rdeče barve in popolnoma očiščen, prav tako ne vsebuje sledi maščob in barv. Če z njim primerjamo baker tretje klase, se razlika v kvaliteti vidi takoj – tretja klasa so namreč kakšne stare bakrene cevi in pločevina, poleg tega je material oksidiran ali lakiran, kosi kovine pogosto niso čisti …

Za odkup bakra so na primer zanimivi tudi bakreni kabli, ki pa so največkrat prevlečeni. V tem primeru je dobro vedeti, da bo cena bakra, s katerega ste prevleko že odstranili, primerljivo višja od bakrenih kablov, ki so še vedno zaviti v zaščitni material.

Odkup bakra - podrobnosti

Čeprav se na prvi pogled niti ne zdi tako, je baker kovina, ki jo uporabljamo vsakodnevno. Če ne drugega, vsak dan uporabljamo električno energijo in vodo, baker pa je tisti, ki je prisoten tako v inštalacijah (elektrika, voda) kot gradbeništvu (strešne kritine) ter različnih napravah in strojih. Baker je tudi del integriranih vezij, kuhinjske posode, glasbenih inštrumentov, nakita in umetnosti, na primer velikih kipov ali skulptur, nad katerimi se radi navdušujemo.

Če vas zanimata odkup in cena bakra, ki ga najdemo v kablih, je dobro vedeti, da poznamo različne vrste kablov, s tem pa tudi različne pogoje za odkup bakra. Kabli kot sestavni del običajnih gospodinjskih aparatov, podaljškov in električnih napeljav so lahko bakreni kabli 38%, v kategorijo višje (60%) spadajo podzemni in industrijski kabli, kontrolne linije in še kaj, medtem ko poznamo še druge kategorije bakrenih kablov. Pomembno je, da veste, da je cena bakra večja, če nam boste pripravili že olupljene in očiščene bakrene kable oziroma žice.

Baker je izredno priljubljen zato, ker odlično prevaja električno energijo. Zato je pomemben del električnih napeljav in različnih naprav. Poleg tega je biostatičen, kar pomeni, da bakterije stika z njim sploh ne preživijo, zato je primeren za uporabo tudi v okoljih, kjer morajo vladati res striktne razmere z vidika čistoče in higiene (vodovodne cevi, pipe, bolnišnice …). Še ena odlična lastnost bakra pa je, da ne rjavi, zato je zelo pogosto uporabljena kovina v različnih industrijskih panogah.

Takšna odločitev prinaša kar nekaj koristi. Najprej se po hitrem postopku znebite bakra, ki ga ne potrebujete več. Za stvari, ki jih jemljete kot ‘odpadek’, z naše strani dobite pošteno plačilo, te stvari pa potem v reciklažnih centrih predelajo in jim dajo novo priložnost. Tako lahko baker, ki ste ga nekoč že imeli v hiši, morda ponovno najde pot do vas. Poteza, s katero se znebite starega bakra in s tem še zaslužite, se vam zagotovo dobro izplača.

Verjetno ste že slišali za medenino, ki je v bistvu zlitina bakra in cinka ter kot taka predstavlja bolj trd in odporen material, kot je baker. Uporabna je za izdelavo vijakov, vodovodnih pip, ventilov in okrasnih predmetov, seveda pa jo s pridom uporabljajo tudi v najrazličnejših industrijah, elektroenergetiki, prometu, gradbeništvu in še kje. Pri nas odkupujemo tudi medenino in prepričani smo, da jo boste našli tudi pri vas doma.

Vas zanima cena bakra?
Kontaktirajte nas

Če smo vas prepričali v odkup bakra, vedite, da boste s tem naredili veliko dobrega za okolje, hkrati pa še nekaj dodatno zaslužili – brez, da bi morali za to garati.

Storitev opravimo hitro in temeljito, smo odzivni in usposobljeni. Nudimo tudi odkup v gotovini na licu mesta, za svoje storitve pa imamo vsa potrebna dovoljenja. Pri svojem delu smo dodatno pozorni na to, da vam zagotovimo ves čas najboljše cene za odkup.

V kolikor vas torej zanima odkup bakra, vas vabimo, da stopite v stik z nami. Pogovorili se bomo o vsem, kar moramo vedeti, se dogovorili za ogled in seveda tudi odkup. Verjamemo, da bomo hitro dosegli dogovor v kar največje zadovoljstvo obeh strani.

cena bakra

Pogosta vprašanja in odgovori

Res je, baker lahko kljub večkratni reciklaži ohrani vse svoje lastnosti. Tudi iz tega razloga so doslej izkopali le malo svetovnih zalog – po večjem pridobivanju niti ni potrebe, če ves čas skrbimo za primerno obnavljanje (reciklažo in ponovno uporabo) tega vira. Da bi Zemlji čim manj škodovali, je zato res dobro, da se odločimo za odkup bakra in s tem za ponovno uporabo nečesa, kar smo nekoč morda že zavrgli.

Težko bi podali neko natančno ceno, saj se ta razlikuje glede na kakovostni razred materiala, njegovo očiščenost in podobno. Če je baker res kakovosten, je cena lahko tudi za 30 odstotkov višja od bakra nižje kakovosti. Če ne veste, v kateri razred kakovosti vaš baker spada, vam lahko pri tem pomagamo mi, saj imamo dovolj izkušenj in strokovne podlage, da lahko ponudimo najboljšo oceno in končno ceno.

Naše podjetje slovi po profesionalnem odnosu in temeljito opravljenih storitvah, zato nam lahko zaupate. Ne le, da bomo za vaš baker ponudili kar najboljšo ceno, surovino si bomo tudi ogledali na licu mesta (lahko nam jo tudi pripeljete, če je ni veliko), jo natančno ocenili in vam podali ponudbo. Baker bomo nato še varno naložili in odpeljati ter mu s tem dali možnost ponovne uporabe, vam pa nekaj zaslužka, ki je v današnjih časih vsekakor dobrodošel.

4.7/5 - (3 votes)
Odkup kablov - povpraševanje

Podatki o materialu

Kateri material bi želeli prodati?