KABLI
ZA ODKUP

KABLI ZA ODKUP

Brez kablov, ki so sestavljeni iz ene ali več žic ter prevajajo električni tok, si sodobnega življenja na predstavljamo več. Razsvetljava, gospodinjski aparati, računalniki, telekomunikacije in vse, kar je kakor koli povezano z električno energijo, za svoje delovanje potrebuje različne vrste kablov. In ker te povezovalne elemente potrebujemo skorajda ves čas, se lahko hitro naberejo kupi kablov, med katerimi so različni elektro kabli, alu kabli, bakreni kabli in še kateri. Dobra novica pa je, da lahko s prodajo odpadnih kablov celo zaslužite. A več o tem v nadaljevanju.

Kadar govorimo o kablih, moramo vedeti, da ti obstajajo v številnih različicah in jih tudi uporabljamo v različne namene. Napajalni kabel najpogosteje uporabljajo za množično prenašanje enosmernega ali izmeničnega električnega toka. Pri tem ima torej veliko vlogo visokonapetostni kabel, ki je izdelan tako, da je kos svoji zelo zahtevni nalogi – prenosu velikih količin električnega toka. Glede na vrsto kabla se potem določi njegovo vrednost in posledično tudi ceno.

kabli

Ne glede na to, ali se vam doma nabirajo bakreni kabli ali pa katere druge vrste kablov, smo mi tu za vas. Kable, ki jih ne potrebujete oziroma za vas predstavljajo nepotreben odpadek, z veseljem odkupimo.

Predlagamo, da kable za odkup pripravite tako, da jih olupite oziroma očistite izolacije. Paziti pa morate, da se elektro kabli med tem početjem ne bi poškodovali. Nekateri se jih namreč lotijo kar z ognjem, vendar to vpliva na škodljive izpuste v okolje, zato vam toplo priporočamo, da kable olupite mehansko oziroma ročno.

Odpadni kabli (med njimi je seveda tudi običajni napajalni kabel) lahko za vas predstavljajo dobro priložnost za zaslužek. Ne le to, s pomočjo prodaje se boste znebili odvečnih kablov, ki so vam doma, v okolici ali kakšnem gospodarskem objektu zgolj še v napoto.

Vse, kar morate vedeti

Odpadni elektro kabli so torej odlična priložnost za zaslužek. Pri nas odkupimo različne vrste kablov, med katerimi se zelo pogosto znajdejo cenjeni bakreni kabli pa tudi alu kabli. Zagotovo ste slišali za vrste kablov, kot so potopni, komunikacijski, fleksibilni, kovinsko in nekovinsko prevlečeni kabli, večžilni kabli, prenosni kabli, enojni kabli, dvojni vodniki … To so različne vrste kablov, ki nas zanimajo, zato nam zaupajte, kakšne kable imate doma in vam bomo kmalu povedali, ali so primerni za odkup ter nadaljnjo reciklažo.

Bakrena različica kablov je zanimiva zlasti zaradi svoje sestave. Baker je na trgu zelo iskana kovina in je kot taka tudi visoko cenjena. To za vas konkretno pomeni, da lahko za bakrene kable iztržite precej, saj velja, da baker na trgu drži precej visoko ceno. Bakrene žice, ki sestavljajo tovrstne kable, lahko vsebujejo različne deleže bakra, nekaterim je dodan svinec, zato je res od primera do primera odvisno, koliko lahko za vaše kable ponudimo.

Kabla, ki ju vse pogosteje uporabljamo za delovanje telekomunikacijskih omrežij, imenujemo tudi internetni ter optični kabel. Pri nas odkupujemo tudi ti dve vrsti kablov. Internetni kabel imenujemo tudi koaksialni kabel in ga poleg drugih komponent sestavlja tudi baker, medtem ko je optični kabel sestavljen iz tako imenovanih optičnih vlaken (tanki kabli, izdelani iz plastike in stekla). V kolikor torej takšnih kablov ne potrebujete, jih lahko brez skrbi ponudite v odkup.

Vas zanima, kako lahko prodate svoj (na primer) napajalni kabel? Če se odločate za prodajo, svetujemo, da vse kable, ki jih ne potrebujete, zberete na enem mestu. Tako bo ogled lažji. V naslednjem koraku stopite v stik z nami. Za ogled in odkup se lahko dogovorimo prek sporočil ali po telefonu. Med ogledom odpadnega materiala bomo tega skrbno pregledali, ga stehtali, ugotovili njegovo sestavo ter vam podali primerno ceno. Vse skupaj vam plačamo na kraju samem, tako da boste prodajo v tistem trenutku lahko zaključili.

Proces odkupa kablov pri nas poteka hitro, strokovno in zanesljivo. Na svojem področju smo najboljši in v to smo trdno prepričani. Pri nas bosta za različne odpadne kable dobili pošteno ceno, tako da vam zagotavljamo, da boste na koncu več kot zadovoljni. Smo zelo prilagodljivi in se lahko za ogled ter odkup dogovorimo na lokaciji po vaših željah. Prodaja električnih kablov res še nikoli ni bila tako preprosta!

Odpadne kable pošljemo v reciklažo

Ne glede na vrsto kablov (visokonapetostni kabli, napajalni kabel, bakreni, alu ali drugi elektro kabli) se potrudimo, da vsakemu kablu podarimo novo življenje.

Odpadni kabli so, verjeli ali ne, trenutno verjetno med najpomembnejšimi viri recikliranega bakra, kar pomeni, da so zelo iskani in posledično cenjeni. S pomočjo reciklaže lahko kable predelamo in jih nato na novo uporabimo, kar pomeni manj odpadkov in boljšo skrb za okolje.

Naj torej tudi vaši kabli dobijo novo priložnost! Kontaktirajte nas in skupaj lahko poskrbimo, da odpadne surovine ne bodo končale na deponiji ali celo v naravi, kjer bi še dolga leta razpadale.

napajalni kabel

Pogosta vprašanja in odgovori

Če se želite znebiti odpadnih kablov, svetujemo, da jih primerno pripravite na ogled. Svetujemo, da izolacijo odstranite in na ogled postavite le jedro, ki je pogosto bakreno. Kabli z izolacijo so cenejši, zato se vsekakor izplača potruditi in jih očistiti. Če imate doma različne kable, jih med seboj ne mešajte, ampak še pred ogledom po sestavini materiala ločite med seboj. Ogled bo tako potekal hitreje in lažje, s tem pa bodo tudi celotni stroški procesa odkupa nižji.

Tehnike recikliranja kablov se trenutno bolj ali manj osredotočajo na predelavo kovin v kablih, izolacijo, ki je sestavljena iz plastik in gume, pa je težje reciklirati. Reciklaža takšne plastike se je izkazala za ne najbolj učinkovito možnost (rezultat je bil PVC nižje kakovosti), zato je EU razvila poseben program, ki omogoča ponovno uporabo PVC plastike po recikliranju. Tako lahko rečemo, da se vse sestavine kablov danes lahko ponovno uporabijo. Vse gre namreč v smeri, da bi se zavrglo čim manj plastike.

Za odkup je primeren vsakršen napajalni kabel, ki ga najdete v gospodinjstvu, recimo kabel za televizijo, pralni stroj in druge aparate, podaljški in še kaj. Primerni so tudi elektro kabli (na primer v stenah), visokonapetostni kabel … Večina takšnih kablov v sredici vsebuje baker, lahko pa tudi kakšne primesi. Iz česa točno so ti kabli sestavljeni, boste sami težko natančno ugotovili, zato pokličite nas in dogovorili se bomo za ogled, odkup ter odvoz kablov na za to najbolj primerno mesto.

4.6/5 - (5 votes)
Odkup kablov - povpraševanje

Podatki o materialu

Kateri material bi želeli prodati?