INTERNETNI KABEL
- ODKUPIMO

INTERNETNI KABEL - ODKUPIMO

Če imate doma neuporaben internetni ali optični kabel za internet, ste na pravem mestu

Dandanes skorajda ni gospodinjstva, v katerem ne bi bilo vsaj enega internetnega kabla, marsikje pa uporabljajo tudi vse pogosteje uporabljene optične kable. Obe vrsti kabla sta namenjeni prenosu podatkov oziroma posredovanju nekih informacij na poljubne razdalje, in sicer s pomočjo elektromagnetnih sistemov. Vsi vemo, da je v sodobnem času hiter in zanesljiv pretok informacij več kot nujen, vrsta komunikacije, ki jo zagotavljata optični kabel za internet in običajen internetni kabel, pa je vse bolj priljubljen način sporazumevanja ljudi vseh starosti.

Internetni kabel na kratko imenujemo tudi UTP-kabel. Gre za vrsto kabla, ki omogoča neposreden priklop na računalnik in zato zagotavlja optimalno delovanje interneta. Hitrost internetne povezave je v primerjavi takšne povezave dokaj visoka in deluje tudi, kadar brezžična povezava iz različnih vzrokov morda ne bi. Takšen kabel je namreč fizično povezan z računalnikom in že kar nekaj let uspešno rešuje problem povezave s svetovnim spletom. Internetni kabel je torej zanesljiv pomočnik, kadar se ubadate s telekomunikacijami.

internetni kabel

Druga možnost kabla, ki omogoča prenos podatkov, pa je optični kabel za internet. Gre za novejšo različico internetnega kabla, na katerega se priklaplja vse več gospodinjstev.

Takšnemu kablu po domače rečemo tudi ‘optika’ in zanj še vedno velja, da ga ne morete uporabljati kar povsod, kjer bi želeli, še posebej ne v odročnih krajih. Telekomunikacijski ponudnik mora optični kabel za internet sprva pripeljati vse do uporabnikov, da lahko ti uživajo v zanesljivejšem dostopu do svetovnega spleta in še hitrejšem prenosu podatkov ter s tem informacij.

Če ste se znašli na naši spletni strani, je za vas pomembno zlasti dejstvo, da odkupujemo tudi ti dve vrsti kablov. To za vas pomeni, da se lahko po hitrem postopku znebite neuporabnih ali odvečnih kablov, hkrati pa še nekaj zaslužite.

Zanimajo nas kabli in kovine

Razlika med obema vrstama kablov je velika. UTP-kabel oziroma običajni internetni kabel je sestavljen iz bakrenih žic, ki so izolirane in med seboj prepletene. Baker podatke prenaša v obliki električnih signalov, za odkup pa je kabel, ki vsebuje baker, več kot primeren. Optični kabel za internet pa je sestavljen tako, da lahko podatkovne signale prenaša v obliki pulzov oziroma svetlobe. Sestavljajo ga optična vlakna, steklo, silikon, plastičen ovoj … Tu torej ne gre za žico, temveč povsem drugo tehnologijo, ki zagotavlja hiter prenos velike količine podatkov.

Optični kabel za internet v bistvu predstavlja trenutno najboljšo povezavo do telekomunikacijskih storitev, zato ni nič nenavadnega, da si optična vlakna svojo pot utirajo v različne industrijske in gospodarske panoge. Po enem vlaknu se lahko prenese bistveno večja količina informacij, izgube so majhne, takšna vlakna pa tudi niso občutljiva na morebitne elektromagnetne motnje, ki so v okolici. To so glavne prednosti, ki jih ima optični kabel pred običajnim internetnim kablom.

Iz zgoraj navedenih razlogov torej ni nič nenavadnega, da se običajni internetni kabel počasi umika naprednejšemu oziroma optičnemu. In nič nenavadnega ni niti, če se vam zato doma nabirajo kupi internetnega kabla, ki ga ne nameravate več uporabljati. Brez skrbi, takšni kabli se lahko uporabijo ponovno, predelajo ali pa se kako drugače izkoristi njihov potencial. Če ne veste, kako, ste prišli na pravo spletno stran, saj smo tu pravi strokovnjaki za takšne stvari.

Če se vam doma nabirajo tako običajni kot internetni ali celo optični kabli, vas vabimo, da stopite v stik z nami. Dogovorili se bomo za odkup kablov, ki bo potekal hitro in zanesljivo. Vi se boste na ta način znebili odvečnih kablov, z njihovo prodajo boste nekaj zaslužili, mi pa bomo poskrbeli, da kabli ne bodo končali v naravi ali na deponiji, temveč v za to namenjenih centrih. Še danes nas pokličite ali nam pišete, da se dogovorimo za ogled.

Zdaj veste, kaj morate narediti, da se za vedno poslovite od na videz odpadnih internetnih kablov. Poleg tega vam nudimo priložnost za hiter zaslužek, ki se ga gotovo ne boste branili. Odločite se in se znebite kablov, ki jih ne potrebujete, hkrati pa lahko v odkup ponudite tudi številne odpadke kovine, kot so baker, cink, svinec, medenina, železo in jeklo … Skratka, zanima nas vse, kar je kovinsko in česar hkrati ne potrebujete. Več kot boste ponudili v odkup, več lahko zaslužite. In to še danes.

Kakšna prihodnost nas čaka?

Glede na to, kakšen napredek predstavlja optični kabel za internet, lahko pričakujemo, da se bo klasičen internetni kabel z bakrenimi vodniki nekoč zagotovo poslovil.

Seveda se to ne bo zgodilo jutri, lahko pa na tej podlagi predvidevamo, v katero smer se obrača napredek na področju telekomunikacijskih povezav. Z napredkom seveda ni nič narobe, sploh če nove stvari prinašajo več prednosti kot tiste klasične.

Ker torej predvidevamo, da se bo internetni kabel sčasoma poslovil, bomo pomagali poskrbeti, da ne bo končal žalostno, na kupu odpadkov, ampak da bodo njegovi sestavni deli dobili novo priložnost oziroma neko novo življenje.

optični kabel za internet

Pogosta vprašanja in odgovori

Običajni internetni kabel je sestavljen iz več komponent, pri čemer so za reciklažo zanimivi zlasti bakreni vodniki v jedru. Baker pa je znan kot zelo cenjena in iskana kovina, tako da ste lahko prepričani, da v primeru dokupa ne bo končal na deponiji, temveč ga bodo predelali in na ta način ponovno uporabili. Baker med reciklažo ne izgublja svojih pozitivnih lastnosti, zato se ga lahko uporablja znova in znova. Nekoliko drugačna je zgodba o recikliranju ovoja, torej plastike in gume, ki tudi sestavljata takšne kable. A tudi te sestavne dele se danes že lahko ponovno uporabi.

V primeru takšnega kabla si zagotovite napredno in hitro internetno povezavo. Ta je stabilna, zanesljiva, konstantna, spletna povezava pa naj bi na ta način delovala brez prekinitev in neodvisno od njene obremenjenosti. Še vedno pa optičnega kabla ni mogoče vgraditi v vsa gospodinjstva, saj ga je treba naprej položiti vse do želenega objekta. Takšen kabel se marsikje izkaže za najboljšo mogočo rešitev.

Če boste kable ponudili v odkup, je cena odvisna zlasti od cen, ki trenutno vladajo na trgu, zato je težko podamo nek splošen cenik odkupa internetnih kablov. Vsekakor pa ste lahko prepričani, da vam bomo za surovine, ne glede na to, kakšne imate, ponudili najbolj pošteno ceno. Ne le kable, pošteno bomo ocenili tudi morebitne odpadne kovine, ki vam doma po nepotrebnem zasedajo prostor, zato vas vabimo, da nad kontaktirate in skupaj bomo prišli do najboljše mogoče rešitve.

5/5 - (2 votes)
Odkup kablov - povpraševanje

Podatki o materialu

Kateri material bi želeli prodati?