Razumevanje vpliva kablov na okolje

uporaba kablov v gradbeništvu

Določitev okolju prijaznih kabelskih izdelkov na začetku projekta se zdi najlažji način za zmanjšanje vpliva na okolje. Ker pa so kabelski izdelki pogosto izdelani iz polimernih spojin, ki se uporabljajo za doseganje večje učinkovitosti pri različnih lastnostih, ni vedno enostavno zmanjšati njihovih vplivov na okolje. Upoštevati je treba dolgoročni vpliv kabelskih izdelkov na projekt, saj ima lahko izdelek, ki je danes najprimernejši za določeno uporabo, v prihodnosti škodljiv vpliv.

Vsi kabelski izdelki tako ali drugače vplivajo na okolje. Čeprav kabelski izdelki morda niso neposredno odgovorni za škodljive vplive na okolje, pa izdelki, ki napajajo industrije, tovarne in pisarne, ki potrebujejo kable, prispevajo k dejavnikom, kot sta onesnaževanje zraka in motnje v naravi. Kabelske izdelke najdemo povsod; nameščeni so povsod okoli nas in se uporabljajo v aplikacijah, kot sta prenos energije in podatkov. Ker pa so kabelski izdelki bistveni sestavni del sodobne infrastrukture, je najbolje zmanjšati njihov vpliv na okolje.

 

Tudi sami lahko prispevate k zmanjšanju vpliva kablov na okolje, tako da odpadne kable pripeljete k nam, kjer poskrbimo, da so reciklirani ter vam za njih ponudimo odlično ceno.

 

Zbirni center: Selo pri Ihanu 27, Domžale

Tel.: +386 40 684 500

Mail: info@odkupkablov.si

Odkupkablov.si