Zakaj zmanjšati negativne vplive kablov na okolje?

Odkup kablov

Po namestitvi kabla se mu pogosto ne posveča veliko pozornosti, kar pomeni, da se k njemu pogosto vrnemo šele, ko ga je treba zamenjati ali popraviti. Kadar se to zgodi, uporabljene prakse morda niso najbolj okolju prijazne. Podatkovni centri na primer pogosto nameščajo nove kable  na stare kable, saj to zahteva manj dela in je stroškovno učinkovitejše.

Pomen kablov za infrastrukturo

Zmanjševanje vplivov na okolje je še posebej pomembno za stavbe in infrastrukturo, ki morajo delovati neprekinjeno. Ohranjanje kakovosti kabelskega izdelka postane še večji izziv, če so storitve potrebne 24 ur na dan. Tisti, ki so odgovorni za določanje izdelkov za ožičenje v objektih, ki delujejo 24 ur na dan, morajo zagotoviti, da so bili nameščeni kakovostni izdelki. Z izbiro izdelka, ki je primeren za to uporabo, že pri prvi namestitvi zaščitite projekt in zmanjšajte verjetnost neuspeha. S tem se izognemo izpadom, saj je manjša verjetnost, da se izdelek pokvari, poleg tega pa se zmanjša tudi obremenitev okolja, če bi bilo treba kabelski izdelek izvleči ali odstraniti in ga odložiti.

Kitajska pobuda BRI, eden najbolj ambicioznih gradbenih projektov

Okoljski vpliv kabelskih izdelkov, ki se uporabljajo v vsakem projektu, mora biti ključni vidik za vodje projektov in projektante. Kitajska pobuda BRI (The Belt and Road Initiative) je eden najbolj ambicioznih gradbenih projektov na svetu, vendar je bila označena tudi za “najbolj tvegan okoljski projekt v zgodovini”. Pobuda naj bi do leta 2050 zajela vsaj 64 držav, povezala Kitajsko z Bližnjim vzhodom in bi lahko obsegala do 7000 infrastrukturnih projektov. Čeprav bo pobuda verjetno spodbudila gospodarsko rast v regijah, bo imela tudi velik vpliv na okolje. V primeru kablov lahko uporaba nekakovostnih izdelkov v teh projektih povzroči, da se materiali razgradijo in razpadejo, zaradi česar kemikalije uhajajo v tla. Obstaja velika možnost poškodb okoliških kmetijskih zemljišč, kar bi lahko škodovalo pridelkom in imelo nadaljnje negativne vplive na zdravje prebivalcev, ki živijo v okolici ali se prehranjujejo s pridelki v bližini.

Ta primer kaže, da ima lahko vsak gradbeni projekt škodljive vplive na okolje, ki jih je treba oceniti glede na okoliško prebivalstvo in ustrezno upravljati. Ne glede na to, ali je projekt velik ali majhen, si je treba prizadevati za zmanjšanje vpliva kabelskih izdelkov na okolje.

Odkup kablov pripomore k varovanju okolja

Če se vam doma nabirajo stari kabli jih nikakor ne mečite v smeti, saj verjetno ne bodo reciklirani in poleg tega boste ostali brez dobička! Oboje vam zagotovimo pri Odkupkablov.si. Za vaše kable vam ponudimo odlično ceno in zagotovimo, da bodo reciklirani po vseh najnovejših standardih.

Kable lahko prinesete v naš zbirni center ali pa se dogovorimo za odvoz. Da si zagotovite maksimalen zaslužek, na naši začetni strani preverite v katero kategorijo spadajo vaši kabli in si na podstraneh preberite nasvete kako jim dvigniti odkupno ceno. Lahko nas tudi kontaktirate in naši strokovnjaki vam bodo z veseljem svetovali.

 

 

Zbirni center: Selo pri Ihanu 27, Domžale

Tel.: +386 40 684 500

Mail: info@odkupkablov.si

Odkupkablov.si