Zgodovina recikliranja bakra 1. del

V naši visoko tehnološki dobi je baker ena najpomembnejših kovin: brez bakra ne bi bilo kablov, brez kablov ne bi bilo elektrike, brez elektrike pa naša sodobna industrija sploh ne bi obstajala. Recikliranje odpadnega bakra je staro toliko kot zgodovina same kovine.

Kako dolgo se uporablja baker?

Že 4000 let pred našim štetjem so stari Egipčani pogosto uporabljali bakreno orožje in orodje; za tisti čas bi to lahko opisali kot “v industrijskem obsegu”. Prve izkušnje s predelavo zelenkaste rude pa segajo verjetno v čas 10.000 let pred našim štetjem. Do odkritja zlitine bakra in kositra – brona (okoli 2200 let pred našim štetjem) je bil baker poleg zlata najpomembnejša kovina v vseh starodavnih kulturah, ki so znale obdelovati kovine.

Odkup bakrenih kablov

Bakrene ter vse ostale vrste kablov lahko prinesete v naš zbirni center ali pa naročite odvoz, odvisno od količine. Kontaktirajte nas in naši strokovnjaki vam bodo z veseljem svetovali glede odkupa kablov.

 

Pri nas lahko prodate baker tudi v drugačnih oblikah, ne samo kot kable. Nudimo pa tudi odkup drugih vrst kovin, kot so železo, aluminij, jeklo, medenina, cink in svinec.

 

Pokličite nas na +386 40 684 500

ali nam pišite na info@odkupkablov.si.

Lahko pa tudi oddate zelo hitro in enostavno povpraševanje na domači strani v kontaktni sekciji.

 

Odkupkablov.si