Zgodovina recikliranja bakra 2. del

odkup bakra, odkup kablov
     

Kako dolgo že poteka recikliranje bakra?

V zgodnjih časih človeštva so bile kovine preveč dragocene, da bi jih zavrgli samo zato, ker se je na primer zlomilo kladivo, meč ali celo samo puščična konica! Popolnoma običajno je bilo, da so razbito ali obrabljeno orožje in orodje talili in predelovali: recikliranje kovin torej obstaja že od kar je obstajala obdelava kovin, in to iz enakih razlogov kot danes.

Od kod prihaja baker?

Baker je ena najbolj iskanih kovin na trgu predvsem zaradi svojih odličnih električnih lastnosti. Pridobivajo ga predvsem v ZDA, Čilu, Avstraliji in Peruju, zaloge pa so povsod vedno manjše. Poleg tega rudarjenje bakra povzroča precejšnjo okoljsko škodo – zlasti Čile, kjer je največji odprti rudnik bakra na svetu, je že več let predmet kritik. Dejstvo, da desetletja donosnega in pogosto brezobzirnega rudarjenja vse težje proizvajajo večje količine bakra in zadovoljujejo potrebe industrije, ne zmanjšuje resnosti težav, ki v zadnjih letih niso povzročile le velikega dviga cen, temveč tudi vse večje proteste okoljevarstvenikov.

 

S tem, ko prinesete odpadni baker in odpadne kable, ki vsebujejo baker, k nam, lahko poleg tega, da pomagate pri varovanju okolja in izboljšanju stanja na trgu, še dobro zaslužite. Poskrbimo, da je vaš odpadni baker recikliran, zato pa vam ponudimo odlično ceno!